Kampen mot det vita guldet

2016-04-07
19:37:57

Dag 95 - Sockerfritt men ändå smaskens!

Oj oj oj, vilken dag. Full rulle i skolan och när jag väl kom hem så blev det en 6km promenad med trevligt sällskap. Det satt fint det :)

 

Lite senare kände jag mig även så himla ambitiös så jag ställde mig faktiskt och bakade lite muffins. Jag fick smaka en likadan förra veckan och var bara tvungen att be om receptet. Så det tackar vi för, och här nedan har vi resultatet. :)

 (Den kanske inte ser så aptitlig ut på bilden, men man får väl blunda när man äter den då.)

 Gör så här:

 

Sätt ugnen på 200 grader.

 

Mixa:

1,5 dl hackade dadlar

3 ägg och

3 msk ekologisk kokosolja

 

Mixa sedan smeten med:

1dl mandel eller hasselnötsmjöl

1dl kakao

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

 

(Alt. 1krm vaniljpulver.)

 

Häll upp i formar, ungefär till hälften. (I receptet jag fick stod det 6st muffinsformar, men jag använde 13st små.)

Dekorera med nötter. In i ugnen i ca: 10-12 min.

 

Jag hade inga nötter tyvärr, så det blev inte så mycket av den där dekoreringen och jag använde mandelmjöl till mina muffins. Men de smakade gott ändå :)

Dock så tycker jag att den jag fick smaka förra veckan var godare än min. Men man brukar ju säga att ”gräset alltid är grönare på andra sidan”. Jag vet inte, jag kanske var mer sugen då än vad jag var idag.

 

Men gott var det ändå. Jag tror dock att detta är lite mer av en ”vuxenmuffins” eftersom den smakar väldigt mycket kakao.

 

Det beror nog lite på vad man tycker om. Godkänd hos mina smaklökar i alla fall! :)

 

(Jag vill även, som en liten parentes, tillägga att den färdigblandade smeten, utan bakpulvret, lika gärna hade kunnat användas som en sockerfri chokladpudding. Konsistensen var snarlik och smaken var ljuvlig.)

 

Sockerfritt men ändå smaskens! Nice va?! ;)

Kommentar:
2016-04-07 @ 19:42:09
#1: Anna

Åh så gott!

Svar: Det var det verkligen :)
Sandra

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: